Sivut

tiistai 26. kesäkuuta 2012

Kesähaalari ja pikaompeluksia

Vihdoin saatiin täältä tuttu kesähaalari käyttöön.

Haaremihousumallissa on mukavasti väljyyttä vaikkei puuvillakangas joustakaan. Tällä mallilla taidan tehdä talveksikin sisähaalareita.

Trikoot ja tunikan surautin ennen matkaa omilla hyväksi havaituilla kaavoilla. Trikoo on Triteksin palalaarista ja tunika on tehty kirppikseltä löytyneestä, ihanan pehmeäksi kuluneesta tyynyliinasta.

perjantai 22. kesäkuuta 2012

Retromekko käytössä

Muutamia sovituskuvia täältä tutuista matkavaatteista ja lukijoille matkaterveiset ja hyvät juhannukset Hua Hinin kelluvilta markkinoilta.




tiistai 19. kesäkuuta 2012

Muutama matkakuva

Täältä tuttu tunika ja hattu on osoittautunut hyviksi hellevaatteiksi. Hatun lieriä tukevoitin vielä ennen matkaa tikkaamalla koko lierin alueen (ensin olin tikannut vain paininjalanpäästä reunasta).  Shortsit ovat H&M:n viimekesäiset pellavahousut, jotka lyhensin ja laitoin kuminauhat puntteihin.

Tässä kuvassa ei ole kyllä itse tehtyä kuin "Lillin" trikoot (ja nekin on ihan hassusti päällä, kun puntit näyttävät eripituisilta), mutta laitanpa tämänkin kuvan tältä illalta. Auringon laskiessa, rannalla on mukavan viileä kävellä ja uudet t-paidat päällä on helppo hymyillä (vaikka äidin silmää ei nuo turstipaidat juuri hivele, mutta nämä olivat sentään hillitystä päästä ja lapset tykkäsivät).

perjantai 15. kesäkuuta 2012

Perhosmekko

Omalla kaavalla tein kesämekon "Lillille". Vaihteluksi laitoin tuollaiset perhoshihat (vai mikä niiden virallinen nimi onkaan). Tästä tuli mukavan vilpoinen hellevaate.

Perhonen on samanlaista kangasta kuin mekko, mutta vain eri värisenä. Molemmat kankaat olen saanut äidiltäni Unkarin tuliaisina.
Vähän huono sovituskuva, mutta kait tästä vähän saa mallista selvää. Neiti on sen verran meneväistä sorttia, että tykkään pitää lyhyiden mekkojen alla jotakin. Pojilta perittyihin sinisiin viskoosihousuihin laitoin kuminauhat puntteihin niin menee kivasti tytölläkin.

tiistai 12. kesäkuuta 2012

Taskumekko

Tunikamekon kangas on ehkä 50-luvulta. Sain naapurin 90-vuotiaalta mummulta äitinsä aikoinaan kotimekoiksi ostamia ihania kankaita. Tässä kesäisin niistä (muut hieman paksummat säästän syksyyn ja talvimekoiksi).

Hiha- ja taskukangas on Eurokankaasta ja nämä palat jäivät näistä ompeluksista.
Poseerausta palmun alla.

perjantai 8. kesäkuuta 2012

Kantoliinassa kangasostoksilla

Jos rattaat jätetään hotellille niin neiti matkustaa väsymyksen iskiessä tekemässäni kantoliinassa. Hyvin kulkee melkein kolmevuotias vielä selässä mukana. Neliöliinan tein jo keskimmäiselle ja aina reissuissa tämä on ollut hyvä kantoapu (ja menee pieneen tilaan, kun ei ole käytössä).
Eilen oltiin Bangkokin kiinalaisessa kaupunginosassa katsastamassa kangastarjontaa. Muutaman puuvillakankaan ostin jo hiplattavaksi ja paluumatkalla mennään vielä uudestaan kunnon ostoksille. Koululainen valitsi kaksi ensimmäistä shortsikankaiksi ja omaa silmää miellytti kolme oikeanpuolimmaista.

Ja uimisellahan lapset lahjottiin mukaan kangaskaupoille.

keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Reissussa

Bangkokissa ollaan. Julkaisukelpoisia kuvia on otettu vähän nuukasti, mutta tässä 20 tuntia kotoa lähdön jälkeen meidän lapsukaiset ja tutut paidat täältä ja täältä.

Vähän ennen matkaa tein "Lillille" kesähousut omasta vanhasta tunikasta. Housut on tehty tunikan hihoista ja punteissa on hyödynnetty valmiit hihansuukuminauhat. Tämä oli todellinen pikaompelus eli haarasauma vain yhteen ja vyötärölle kuminauha. Tunikan miehustasta tuli vielä kesämekkonen, mutta pituutta siihen tuli sen verran reilusti, että se jäi odottamaan seuraavaa lomaa.

sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Retromekko ja hattu reissuun

Tämän mekon ja hatun tein kesälomaa ajatellen. Kangas on lasten mummulan verhoista (alunperin kirppislöytö). Nyt on setti pakattuna käsimatkatavaroihin ja ainakin nämä vaatteet on neidillä reissussa päällä (vaikka matkalaukku hukkuisi matkanvarrelle). Mutta me pakkaamme nyt auton täyteen lapsia ja laukkuja ja suuntaamme kohti lentokenttää. Seuraavat neljä viikkoa postaukset tulevatkin sitten vähän lämpimämmästä (jos vain netti toimii). Eli enemmän matkakuvia, kuin uusia ompeluksia on siis hetken aikaa luvassa.

perjantai 1. kesäkuuta 2012

Ensimmäiset koulun kevätjuhlat

Hieman hankala on tuolle meidän ekaluokkalaiselle keksiä juhlavaatetta, kun nappipaidat eivät kelpaa. Jostain syystä nyt kuitenkin suostui laittamaan napillisen neuleliivin (Lindexiltä, kun neulojan vikaa minussa ei ole). Mustat suorat housut on ommeltu omalla kaavalla isin vanhoista housuista. Housuissa kuminauha vyötäröllä (hoikalla pojalla ei tahdo muuten pysyä nuo housut ylhäällä). Simppelit perusvaatteet, mutta mielestäni riittävän siistit juhliin.
Poika itse sanoi minkälaisen paidan halusi. Eli paitatrikoosta laitettiin resoorit kaula-aukkoon ja hihoihin. Kaava oma ja trikoo Triteksiltä.